Ruime zege voor Bergentheim.


Bergentheim heeft in haar 4e uitwedstrijd van dit seizoen een ruime overwinning geboekt tegen Blauw Wit ’66 uit Holten. In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden werden nu wél ongeveer alle kansen omgezet in doelpunten. Door het verlies van koploper Voorwaarts is nu ON Almelo koploper met 2 punten voorsprong op Voorwaarts en Bergentheim bezet nog steeds de 3e plaats met 3 punten achterstand.

De eerste 10 minuten gingen nog gelijkop, beide teams legden veel energie in de wedstrijd waardoor het tempo vrij hoog lag. De eerste grote kans was voor Bergentheim. Na een goede corner van Nick Buitenhuis kon de geheel vrijstaande Chiel Jan Shuldink inkoppen, maar helaas voor Bergentheim scheerde de bal over de deklat. Bergentheim mocht overigens de scheidsrechter dankbaar zijn dat hij niets zag in een sliding van dezelfde Chiel Jan op een doorgebroken speler van Blauw Wit ’66. Zo had Bergentheim bij een 0-0 tussenstand al zomaar met 10 man kunnen, of misschien wel moeten, staan. Ook diezelfde Chiel Jan zorgde voor de 0-1. Na een korte corner werd de bal weer prima ingebracht door Jasper van Opijnen, en met deze 2e kopkans wist Chiel Jan gelukkig wel raad! Hierna nam Bergenheim volledig het initiatief. De spelers wisten elkaar goed te vinden en zo combineerde Bergentheim na hartelust. Na 25 minuten kwam Bergentheim op 0-2, na een prachtige en goed uitgevoerde counter was het Jeffry Plaggenmarsch die de bal prima langs de uitkomende keeper schoof. Vervelend was wel dat hij bij deze actie geblesseerd raakte waardoor hij 10 minuten voor rust vervangen moest worden door Rob Wevers, die, toch wel verassend voor sommigen, op de bank begon. Maar nog voor deze wisseling werd het nog 0-3. Na wederom een prima, door hemzelf opgezette aanval, schoot Niek Nijenhuis de bal even verassend als onberispelijk raak in de korte hoek. Bergentheim ging door met goed voetballen al gaf het in de omschakeling af en toe wel te veel ruimte weg. Hierdoor werd doelman Karel Pullen ook aan het werk gezet. Na weer een uitbraak van Blauw Wit ’66 (weet niet meer bij welke tussenstand) was het Mark de Bruin die de bal bijna achter zijn eigen doelman schoot, maar gelukkig wist Karel nog net zijn hand achter de bal te krijgen. Dit was echter ook de enige keer in de eerste helft dat Karel in actie hoefde te komen. Nog voor rust maakte Bergentheim de 0-4, na een prachtige steekbal op gaf Jeffry de bal prima mee op Nick die hem zo binnentikte. Echter werd de treffer, onbegrijpelijk, afgekeurd omdat Jeffry buitenspel zou hebben gestaan. Zo ging Bergentheim, dat echt prima speelde, toch rusten met 0-3.

De 2e helft ging Blauw Wit ’66 met 4 spitsen alles of niets spelen en al gauw leverde dat de 1-3 op. Echter was het Michiel Mannessen die de bal achter zijn eigen doelman kopte na enige miscommunicatie tussen hen beide. Gelukkig liet Bergentheim zich niet van de wijs brengen en was de marge 2 minuten later alweer 3. Het was Rob Wevers die vanaf een meter of 16 uit de draai de bal in het uiterste hoekje schoot. Hierna gebeurde er een hele tijd niets. Het was alleen vervelend dat Gert Jan Merjenburgh een (onterechte) rode kaart kreeg waardoor Bergentheim de laatste 35 minuten met 10 man verder moest. Blauw Wit probeerde het wel maar Karel werd geen enkele keer op de proef gesteld. Bergentheim vond het wel goed en beperkte zich tot de ruimtes klein houden en probeerde af en toe via een counter gevaar te stichten. Pas na 82 minuten werd er weer gescoord door Nick Buitenhuis na een van deze counters, 1-5. Nog geen 5 minuten later werd diezelfde Nick gevloerd in de 16 waardoor scheidsrechter Wever niets anders kon dan naar de stip wijzen. Nick benutte ook dit buitenkansje, 1-6. Weer 3 minuten later zorgden de ingevallen Maarten ten Brinke en Ron ten Brinke gezamenlijk voor de 1-7. Maarten pikte een afgeslagen bal op en gaf hem perfect voor waardoor Ron alleen nog maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten om zo de eindstand op het scorebord te zetten. Niet veel later floot de scheids voor het einde van de wedstrijd. Een wedstrijd waarin Bergentheim de meegereisde supporters kon trakteren op veel doelpunten, strijdlust en zo dus een prima overwinning.

Volgende week is er geen competievoetbal, maar over 2 weken speelt Bergentheim thuis tegen nummer 6 Wilhelminaschool uit Hengelo. Wilhelminaschool zal willen en moeten winnen om zo weer aansluiting te krijgen met de top-3, maar uiteraard wil Bergentheim er alles aan doen om bovenin mee te blijven draaien en zo de afstand tussen de top 4 en de grote middenmoot te vergroten.

Aanstaande donderdag speelt Bergentheim een oefenwedstrijd in en tegen tweedeklasser Den Ham, aanvang 20.00
bal.jpg
Deel deze pagina:

VV Bergentheim

Sportpark Moscou
7691 BJ Bergentheim
Sportlaan
0523-231535
Contact opnemen

Vriendenloterij

Vriendenloterij

vv Bergentheim op..

VV Bergentheim op Twitter VV Bergentheim op Facebook test