Bergentheim wint met dubbele cijfers!


Bergentheim heeft zaterdag een even eenvoudige als klinkende overwinning geboekt op RKSV uit Rijssen. Maar liefst 10 keer wist Bergentheim de doelman te passeren, terwijl doelman Karel Pullen maar 1 keer de bal uit het net hoefde te vissen. 1-10 was daarmee de uitslag en het was niet eens geflatteerd. Bergentheim blijft zodoende 3e op de ranglijst van 3D, dat met Voorwaarts weer een nieuwe koploper heeft na het verlies van ON Almelo, dat teruggezakt is naar plaats 2.

De wedstrijd begon wat tam aan Bergentheim-kant. Veel ballen kwamen niet aan en vaak werd er een te moeilijke oplossing gezocht waardoor er veelvuldig balverlies werd geleden. Echter wist RKSV hier weinig tot geen gebruik van te maken. Pas na 19 minuten was het Bergentheim, dat al wat kleine kansjes had gemist, die op een 0-1 voorsprong kwam door een doelpunt van Nick Buitenhuis. Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer richting het doel van RKSV. Bergentheim kwam vaak gevaarlijk door via de zijkanten en dit leverde de nodige kansen op die (vooralsnog) niet werden benut. Na 27 minuten was het dan toch 0-2, wederom door Nick Buitenhuis, na goed voorbereidend werk van Rob Wevers. RKSV had nog niet afgetrapt of de 0-3 lag er al in. Jeffry kon na goed doorjagen op de linksback de bal zo meenemen en recht op de doelman af. Hij faalde niet, maar schoof hem prima binnen. Dit leek een hele vervelende middag te worden voor RKSV… Maar na 33 minuten stond er zo ineens 1-3 op het scorebord, na een goede voorzet van de rechtsbuiten mikte de spits de bal op prachtige wijze (achter het standbeen) achter Karel. Bergentheim speelde hierna weer slordig, en de spelniveau was op dat moment hetzelfde als het weer: dramatisch! De regen kwam namelijk met bakken uit de lucht en er stond een straffe wind. Gelukkig voor Bergentheim wist Karel nog een gevaarlijke kopbal uit het doel te ronselen zodat de aansluitingstreffer uitbleef. Op slag van rust wist Rob Wevers er zelfs 1-4 van te maken waardoor de wedstrijd eigenlijk beslist was met de rust. Als verzopen katten zochten de spelers dan ook gauw de kleedkamer op na het rustsignaal. 

Na rust was het weer eenrichtingsverkeer. Zonder onrespectvol te zijn richting RKSV was het niveau dat zij (met name) na rust haalden zeer bedenkelijk. Bergentheim kon doen en laten wat het wou en kreeg daarvoor ook alle ruimte. In plaats van de boel op slot te gooien en zo tegentreffers te voorkomen gaf RKSV Bergentheim alle tijd en ruimte om uit te lopen naar een zeer ruime overwinning. Omdat er verder eigenlijk niet veel te zeggen valt over de 2e helft en ik elke aanval niet exact meer weet volgt hier het scoreverloop: 
-61 min Nick Buitenhuis (strafschop), 1-5
-68 min Nick Buitenhuis, 1-6
-69 min Nick Buitenhuis, 1-7
-85 min Jasper van Opijnen, 1-8
-87 min Gert Jan Merjenburgh, 1-9
-91 min Martijn Pouwels, 1-10

Zo speelde Bergentheim  niet eens groots, maar wist het toch een klinkende overwinning te boeken. Volgende week speelt Bergentheim thuis tegen hekkensluiter Lemele. We hopen uiteraard weer op een klinkende overwinning maar Lemele zal er alles aan willen doen om van die hatelijke 14e plaats af te komen. Van onderschatting mag dus absoluut geen sprake zijn aan Bergentheimer-zijde. Na deze wedstrijd is er een vrij weekend, alvorens Bergentheim op bezoek gaat bij (huidig) koploper Voorwaarts. Maar zoals eerder gezegd is Bergentheim eerst aan haar stand verplicht om Lemele te verslaan. Dit moet dan zaterdag gebeuren op sportpark Moskou, aftrap 14.30 uur!
bal.jpg
Deel deze pagina:

VV Bergentheim

Sportpark Moscou
7691 BJ Bergentheim
Sportlaan
0523-231535
Contact opnemen

Vriendenloterij

Vriendenloterij

vv Bergentheim op..

VV Bergentheim op Twitter VV Bergentheim op Facebook test